Een Tens apparaat wordt vooral gebruikt ter verlichting van de weeënpijn tijdens de bevalling. Als de pijn wordt verlicht kun je je vaak beter ontspannen en dit heeft een gunstige invloed op de ontsluitingsperiode. Je kunt de Tens zowel thuis als in het ziekenhuis gebruiken. De apparaat kent geen schadelijke gevolgen voor moeder en kind. Er is dus geen extra registratie van de baby nodig (CTG) en je kunt gewoon met ons (verloskundigen van ‘ de Vaart’) bevallen.

De GeboorteTens Elle geeft zwakke stroomimpulsen af die via 4 stickers op je onderrug worden geplakt. Je kunt de sterkte zelf instellen en met de ‘boost’ knop kun je het effect versterken.

Nadeel van de Tens is dat je er niet mee kunt douchen of in bad kunt gaan.

 

tens

 

Kosten & Vergoeding

De Geboorte Tens Elle bestaat uit: het apparaat zelf en de 4 stickers. Dit kost 109,- euro en is te bestellen via http://www.geboortetens.nl onder ‘producten’.  Ook kun je het apparaat via die website huren. Zorgverzekeraars voergoeden steeds vaker een deel van dit huur/aankoop bedrag en soms ook het gehele bedrag. Klik op de volgende link voor een overzicht van deze zorgverzekeraars.

 

Lenen van ons

Wij hebben 1 GeboorteTens Elle apparaat op de praktijk die je kunt lenen tijdens de bevalling. Dit is exclusief de stickers/electroden, die moet je dus wel kopen via de geboortetens website. Omdat we 1 apparaat hebben, kunnen we je niet garanderen dat het apparaat op het moment van jouw bevalling beschikbaar is. Wil je wel gegarandeerd zijn van een Tens apparaat? Huur of koop dan een Tens Elle apparaat via http://geboortetens.nl

 

Nog geen reacties.

Reageer hieronder