Intake gesprek

Een positieve zwangerschapstest

Als de test positief uitslaat breekt er een nieuwe periode in je leven aan. Bij het traject van zwanger zijn, bevallen en kraamtijd zullen wij je gaan begeleiden. De eerste stap is dat je je bij ons aanmeldt, dit kan via de website. Wij zullen dan binnen drie werkdagen contact met je opnemen om de intake in te plannen. Op de website van onze beroepsvereniging staat o.a.  een leuke en informatieve Zwangerkalender. De groei en ontwikkeling van de baby, het nut van foliumzuur en andere betrouwbare informatie kun je hier vinden.

 

Het intake gesprek

Het intake gesprek vindt plaats vanaf ongeveer 9 weken zwangerschap en zal drie kwartier duren. Je bent als het goed is een week eerder al bij ons langs geweest voor de eerste echo, deze vindt plaats bij circa 8 weken zwangerschap. In de zwangerschap bestaan er verschillende echo momenten. Bekijk dit onder kopje “Echo’s”.

Tijdens de intake leer je een van ons kennen en wordt er een door vragen te stellen bekeken hoe gezond jullie zwanger zijn. In principe begeleidt een verloskundige alleen “gezonde” zwangerschappen en bevallingen. Soms komen er in de familie van jou of van je partner erfelijke ziekten voor, slik je zelf medicijnen of spelen er andere zaken die nader onderzoek wensen. Dan kan het nodig zijn dat je een keer op gesprek gaat bij de gynaecoloog of dat de zorg geheel aan de gynaecoloog wordt overgedragen.

Om mee te nemen:
 • Verzekeringspas en identiteitsbewijs
 • Gegevens van eventuele eerde zwangerschap en bevalling
 • Gegevens over eventueel medicijngebruik
 • Familie gegevens van jezelf en je partner, vooral wanneer er erfelijke ziekten/handicaps/syndromen voorkomen

 

 

Bloedonderzoek

Tijdens de eerste controle meten we de bloeddruk, wegen we je en geven we een bloedformulier mee waarmee je bloed laat prikken bij een van de prikpunten. We willen graag weten wat je ijzergehalte, ijzervoorraad, bloedgroep en rhesusfactor, irregulaire antistoffen, syfilis (is een SOA), hepatitis B (is een leverziekte), HIV en je suikergehalte is.

Prikpunten
  • ‘s-Gravenzande: Zandeveltplein 39

maandag t/m vrijdag 8:00-9:00 uur

  • Naaldwijk; Huisartenpost/Behandelcentrum, Middelbroekweg 2a,

maandag t/m donderdag 7:30-16:00 uur
vrijdag 7:30-12:00 uur
zaterdag 8:00-11:00 uur

 • Hoek van Holland; Bertus Blieckhuis, Hoekse Brink 219
  vrijdag 8:15-9:00 uur