Controles

DSC_0046 (2)

 

Na de bevalling begint de kraamtijd. De kraamverzorgster komt gedurende 8 dagen bij je thuis om controles bij jou en je baby te verrichten. Denk hierbij aan controles van de baarmoeder, het bloedverlies en eventuele hechtingen. Bij controles van de baby kun je denken aan het drinkgedrag, poepen, plassen en het uiterlijk. Ook helpt de kraamverzorgster mee met de verzorging van jullie.

In het kraambed komt een van de verloskundigen normaal gesproken de 1e, 2e, 4e, 6e, 8e dag, en nog eenmaal nadat de kraamzorg gestopt is, langs om te kijken hoe het met jou en je baby gaat. Dit is enerzijds om jullie te controleren maar ook om vragen of onzekerheden in deze, voor jullie nieuwe situatie weg te nemen.

 

Na een ziekenhuisbevalling

Als je in het ziekenhuis bent bevallen en je naar huis gaat willen we graag dat je dit ‘s morgens even aan ons laat weten via de spoedlijn 06-54373616. Bel ook het kraamzorgbureau waarbij je je hebt aangemeld, zij sturen dan nog dezelfde dag een kraamverzorgster naar jullie huis toe. Als je in het ziekenhuis bevallen bent en je wat langer moet blijven, laat ons dat dan ook even weten. Wij komen indien er geen problemen zijn de dag na thuiskomst voor de eerste keer bij je langs.