Laatste bezoek

Als de eerste week van de kraamtijd erop zit dan dragen wij de zorg van de baby over aan het consultatiebureau en aan de huisarts. Je zult een telefoontje krijgen van de wijkverpleegkundige die de inschrijving en kennismaking aan huis zal doen. Wat betreft jouw gezondheid zijn wij nog wel verantwoordelijk. Bij bevalling of zwangerschaps gerelateerde klachten bel je met ons tot en met 6 weken na de bevalling. Voor gedetailleerde informatie kun je verder lezen in de folder “Instructies voor de eerste 6 weken na de bevalling”. Als wij voor de laatste keer bij je thuis zijn geweest maken we tevens een afspraak voor de nacontrole die 6 weken na de bevalling op de praktijk zal plaatsvinden. Jouw gezondheid, herstel na de bevalling (bloeddruk/herstel buikspieren/inwendig onderzoek) en evaluatie van de zorg staan centraal. Ook vinden we het natuurlijk erg leuk om de baby nog eens te zien!

 

Het consultatiebureau

CB klein

Als de baby ongeveer 10 dagen oud is dragen wij de zorg over aan de huisarts en aan het consultatiebureau. Bij ziekte neem dan altijd contact op met je eigen huisarts of neem contact op met de huisartsenpost in Naaldwijk. Bij kleine vragen over onschuldige huidvlekjes of over de voeding van de baby, kun je bij het consultatiebureau terecht. Dit bureau zal de baby gaan volgen tot de leeftijd van 4 jaar. De inschrijving vindt vaak door middel van een huisbezoek plaats. De jeugdverpleegkundige komt dan thuis voor een intake gesprek. De volgende bezoeken zijn op het bureau en bestaan uit zaken als het wegen, opmeten en controleren van de baby. Je kunt hier terecht met al je vragen over voeding, groei en opvoeding.

Woon je in ‘s-Gravenzande dan kun je op de website van de gemeente Centrum voor Jeugd en Gezin Westland meer informatie vinden. Woon je in Hoek van Holland dan vind je op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin Hoek van Holland alles wat je moet weten over de controles van de baby tot kleuter.