Cursussen & Coaching

Uit onderzoek is gebleken dat het volgen van een cursus waarbij zwangerschapseducatie centraal staat, bijdraagt aan het vergroten van de draagkracht tijdens de bevalling. Kortom: ben je goed voorbereid op de bevalling (fases, gemiddelde duur etc.) dan kun je gemiddeld genomen beter met de bevalling omgaan.

 

Voorlichtingsavond op de praktijk

Ongeveer zes keer per jaar organiseren wij in samenwerking met Remedica een voorlichtingsavond voor aanstaande ouders. Deze bijeenkomst is kosteloos en wordt op de praktijk of in een nabijgelegen basisschool gehouden. De avond staat in het teken van de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Verschillende onderwerpen komen aan bod zoals: zwangerschapskwaaltjes, veranderingen in je lichaam, baringshoudingen en borst of flesvoeding. Meld je aan bij de verloskundige op het spreekuur of stuur een mail naar nieuweaanmeldingen@gmail.com.

Cursusdata 2020:

 • Dinsdag 14 januari
 • Dinsdag 3 maart
 • Dinsdag 21 april
 • Dinsdag 16 juni

Locatie: Hoflaan 4. Inloop om 19:15 uur en we starten om 19:30 uur. We zijn vaak rond 21:30 uur klaar en hebben uiteraard een pauze tussendoor. Voor koffie/thee/fris met iets lekkers wordt gezorgd. Is dit een lange zit voor je bekken? neem dan een kussentje mee.

 

Informatieavond Borstvoeding

Kraamzorg B-Lief verzorgd samen met Zoete Melk, lactatiekundige Christine Bulsing, voorlichtingsavonden over borstvoeding. Deze avonden zijn bedoeld voor aanstaande ouders die meer willen weten over borstvoeding. Tijdens deze voorlichtingsavonden vertellen we je alles over de voordelen van borstvoeding geven, welke houdingen er zijn om te voeden en andere nuttige informatie en tips.

Enkele onderwerpen die aan bod komen:

 • Waarom borstvoeding?
 • Informatie over anatomie en de aanmaak van moedermelk
 • Praktische tips om goed van start te gaan

Tijd&Plaats:

Inloop bijeenkomst: 18.45 uur

Start bijeenkomst: 19.00 uur tot 20.30 uur

Locatie: Dijkweg 135 in Naaldwijk

Meer informatie en aanmelden: Aanmelden kan telefonisch of per mail, geef daarbij aan welke datum je wilt komen. Ook hoor ik graag of je alleen komt of met partner. Er is ruimte voor 20-30 personen per bijeenkomst. Er zijn geen kosten verbonden aan de voorlichtingsavond.

Kraamzorg B-Lief 06 57 70 88 42 / info@kraamzorgb-lief.nl

Cursusdata 2019:

 • Woensdag 9 januari
 • Woensdag 20 februari
 • Woensdag 3 april
 • Woensdag 15 mei
 • Woensdag 3 juli
 • Woensdag 14 aug
 • Woensdag 25 sept
 • Woensdag 6 nov
 • Woensdag 18 dec
Coaching  La Vida Geboortebegeleiding Westland

Een coach; Voor, Tijdens en Na de geboorte

Wacht jij nog steeds op de roze wolk?
Zwanger zijn en moeder worden zorgt voor een grote verandering in je leven. Een prachtige verandering. Naast de intense blijdschap om het nieuwe leven kan deze bijzondere levensfase ook moeilijk voor je zijn en is de roze wolk soms ver te zoeken. Je kunt je eenzaam en onbegrepen voelen, je kunt angstig zijn voor de bevalling of moeite hebben om een nieuwe balans te vinden.
Herken jij jezelf in deze tekst? Waar je ook tegenaan loopt: je bent zeker niet de enige.
Blijf er niet mee lopen, gun jezelf hierbij wat hulp.
Als zwangerschaps- en geboortecoach kan Marian je die hulp bieden. Zij heeft al veel zwangere vrouwen en kersverse moeders het juiste steuntje in de rug weten te geven.
Marian Groenewegen biedt geboortebegeleiding van A tot Z.
Behalve zwangerschaps-, geboortecoach en doula is Marian ook docent zwangerschapsyoga bij Yogastudio Westland. Ze geeft zwangerschapscursus aan huis en hiernaast verzorgt ze zwangerschapsmassage en cursus babymassage.
Voor meer informatie:  https://www.geboortebegeleiding-westland.nl/coaching


La Vida Geboortebegeleiding Westland
06-52286783
www.geboortebegeleiding-westland.nl
marian@geboortebegeleiding-westland.nl

Cursus ‘Samen bevallen’

Ben je op zoek naar een zwangerschapscursus die het beste bij jou past ?
De Cursus Samen Bevallen biedt de mogelijkheid om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling.
Samen sta je voor een grote verandering: jullie gaan ouders worden. Het besef dat er een bevalling aan komt begint steeds reëler te worden. Je kijkt er samen naar uit, maar hebt ook onzekerheden en vragen. Binnen de cursus Samen Bevallen krijgen jullie praktische informatie, worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Tijdens de cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jullie bevalling.

Complete cursus 7 avonden vóór de bevalling + de 1x  na de bevalling. (kosten € 200,-)
Minicursus 4 avonden vóór de bevalling. (kosten €170,-)
Privécursus/Herhalingscursus op aanvraag. (kosten € 50,- per uur)

Locatie: Kinderopvang 2Samen, locatie 2Eekhoorns, Hastastraat 13 2672 HC in Naaldwijk.

 

 

 

Cursusdata 2019:

Donderdag 19.45-21.45 uur minicursus

 • 07-03-2019
 • 14-03-2019
 •  21-03-2019
 • 28-03-2019

 

Donderdag 19.45-21.45 uur minicursus

 • 04-04-2019
 • 11-04-2019
 • 18-04-2019
 • 25-04-2019

Aanmelden kan o.a. door te mailen naar: regiozuidhollandwest@samenbevallen.nl of kijk op de website van Samen Bevallen.

 

Zwangerschapsyoga in de Heenweg

Prachtig geheel vernieuwde Yogastudio-Westland in de Heenweg. Yoga bestaat al vele jaren en is nog steeds populair. Zeker als je zwanger bent kan yoga ervoor zorgen dat je bewuster met je lichaam bezig bent. Door alle veranderingen fysiek en mentaal kan yoga vaak weer wat rust brengen in je dagelijkse leven. Bij yoga staan ontspanningsoefeningen, bewustwording, losmaken van je lichaam, ademhalingstechnieken en massagetechnieken centraal. Bestaande uit 10 lessen. De kosten zijn € 155,-

Ook wordt er wel eens een reünie georganiseerd!

.

Vaak op maandagavond en/of donderdagavond.

Cursusdata 2019:

 • Cursusdata zwangerschapsyoga:
  • donderdag 25/07/2019 om 19:00uur (verkorte zomercursus)
  • donderdag 01/08/2019 om 19:00uur (verkorte zomercursus) 
  • maandag 02/09/2019 (normale duur)
  • donderdag 03/10/2019 om 19:00uur
  • maandag 04/11/2019 om 19:00uur
  • donderdag 12/12/2019 om 19:00uur
  • maandag 06/01/2020 om 19:00uur
Fit 4 mothers / Zwanger en fit bij Fysio+Fit (in Wateringen!)

In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gebundeld met de nieuwste inzichten over training, bekkenpijn en de kennis van de functie en dysfunctie van de bekkenbodemspieren. De cursus bestaat uit 10 lessen en wordt gegeven door een fysiotherapeut Mariska de Ruijter. De cursus sluit het beste bij je aan als je rond de 25 weken zwanger bent.

Voor meer informatie over deze cursus in Wateringen kun je contact opnemen met Mariska : fit4mothers@live.nl of bel haar op 06-28763988 (bereikbaar na 19:00 uur).  ZwangerFit® 

De lessen ZwangerFit® worden elke ZATERDAGOCHTEND gegeven in de oefenzaal van sportschool Family Sports in Wateringen.
Het adres is Dorpskade 34A (naast de brandweer)

De aanvangstijd van de lessen is 10:00 uur.
Het theorie gedeelte vindt plaats tussen 10:00 en 10:15 uur.
En het actieve gedeelte tussen 10:15 en 11:15 uur.

 

 

Cursus ZwangerFit® bij Fysio Herwerden

Bent je zwanger en wil je fit blijven na de bevalling? Dan is dit iets voor jou! ZwangerFit bij ‘La Vie Linda’ in het pand van fysiotherapiepraktijk ‘Herwerden’. Hoe beter de conditie is tijdens de zwangerschap, hoe makkelijker de zwangerschap en de bevalling vaak verloopt.
In een klein groepje van 8-10 vrouwen die ongeveer dezelfde uitgerekendedatum hebben worden 9 lessen voor de bevalling en 6 lessen na de bevalling gegeven.  In de 9 lessen voor de bevalling wordt veel aandacht geschonken aan conditie en spierfunctie van het lichaam met ook aandacht voor de stabiliteit van de romp en de bekkenbodem. Dit komt in de lessen na de bevalling weer terug met een goede opbouw, zodat iedere vrouw weer goed herstelt na de bevalling!

De lessen beginnen bij 20-25 weken zwangerschap. Je kunt je aanmelden via de mail info@lavielinda.nl of je belt naar de praktijk op telefoonnummer 0174-413298. Er wordt dan gekeken wanneer je kunt beginnen met de cursus ZwangerFit®.

 

Zwanger & Fysiotherapie bij Fysio Zande

Bij Fysiotherapie Zande is er de mogelijkheid om individueel te trainen binnen een bestaande FysioSport groep. Je wordt door Caroline Regeer, gespecialiseerd in bekkenklachten en klachten rondom de zwangerschap, getest d.m.v. een intake en fysieke testen. Daarna wordt er een individueel programma op maat gemaakt. Je kunt al instromen zodra je weet dat je zwanger bent. Er wordt in overleg besloten tot welke week van je zwangerschap het voor jou verantwoord is om door te trainen. Vanaf 6 weken na de zwangerschap is iedereen welkom om onder goede begeleiding weer conditie te trainen, met een goed gebruik van de bekkenbodem/rug en buikspieren.

Cursusdata 2019:
Bij ‘Fysio Zande’ kun je instromen wanneer je wilt. Neem contact op met de praktijk en vraag naar Caroline Regeer. Langestraat 83-85, ’s-Gravenzande, tel.nr. 0174-417680.

 

 

* Voor zekerheid omtrent startdata van de verschillende cursussen raden wij het aan om de websites te bezoeken.