Ons team

Wie zijn wij

Verloskundigenpraktijk de Vaart bestaat uit een team van vier vaste verloskundigen; Arianne, Nienke, Sabine & Yvonne. Iedereen in het team is verloskundige. Nienke en Arianne zijn tevens echoscopiste. Vanaf april 2016 versterkt Jessica van der Kruk ons team. Zij is verloskundige en echoscopiste. Op deze manier kunnen de vaste teamleden partime werken en kunnen we af en toe met vakantie. 

Wij zijn een gezellige en vakkundige praktijk, laten ons jaarlijks bijscholen en gaan mee met vernieuwingen op verloskundig gebied. Alle verloskundigen zijn BIG geregistreerd en staan ingeschreven bij het kwaliteitsregister van verloskundigen. De kleinschaligheid van onze praktijk maakt dat we aan iedere zwangere ruime aandacht kunnen schenken. Iedere verloskundige heeft bewust gekozen om te komen werken in deze praktijk. Onder andere hierdoor werken wij als een sterk team samen en zitten op een lijn met elkaar. We vinden het heel erg fijn als je met een voldaan gevoel weer naar huis gaat na een controle en dat je je begrepen en geholpen voelt. Ook als je ergens onvrede over hebt of een beleidstap niet goed kunt volgen staan wij open voor een gesprek zodat we de lucht weer kunnen klaren. We proberen samen met jou zo goed mogelijk samen te werken in deze bijzondere tijd. We kijken er naar uit kennis met jou en je partner te maken, tot ziens!

 

Onze taken
  • We controleren je gezondheid en bekijken samen met jou of je je emotioneel goed blijft voelen
  • We houden in de gaten of het kind in de baarmoeder zich goed ontwikkelt
  • We geven voorlichting en advies zodat de zwangerschap normaal kan verlopen
  • We geven informatie over prenatale screening en we bespreken de voor- en nadelen hiervan
  • We zorgen voor een optimale voorbereiding op de bevalling en begeleiden je hierin
  • We signaleren het op tijd als er complicaties dreigen en schatten in of de je moet worden verwezen naar een gynaecoloog
  • We bouwen een vertrouwensrelatie op met jou en je eventuele partner

 

Verloskundigen in opleiding (stagiaires)

Wij zijn een opleidingspraktijk. Dit betekent dat wij een aantal keer per jaar verloskundigen in spé begeleiden om straks zelfstandig aan de slag te kunnen gaan. Je kunt een verloskunde-student tegenkomen tijdens het spreekuur, gedurende je bevalling en in de kraamperiode. Uiteraard ben je vrij om aan te geven als je dit niet prettig vindt. We kondigen de komst van een student altijd aan met een brief in de wachtkamer.

 

Waarnemend verloskundigen (invallers)

Vaak proberen we om met het vaste team kleine vakanties of ziekte perioden in te vullen. Dit lukt niet altijd. In dat geval maken wij gebruik van waarnemend verloskundigen. Dit zijn gediplomeerde verloskundigen die freelance werken. Onder kopje ‘Waarneming’ kun je informatie vinden over onze huidige waarneemster.

 

 

 

Onze missie en visie

Wij streven er naar om jou en je partner gedurende de zwangerschap, bevalling en kraamperiode de beste medische zorg  en mentale begeleiding te bieden in de eerstelijns zorg.
 
Jaarlijks volgt iedere verloskundige meerdere bijscholingen om te kunnen anticiperen op de nieuwste ontwikkelingen in de geboortezorg. Tevens volgen we jaarlijks trainingen die ons scherp houden in situaties waar dat het hardste nodig is. Wij werken nauw samen met het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en hebben in ons werk protocollen die als leidraad fungeren. Een laagdrempelig wekelijks overleg met een van de gynaecologen zorgt voor een adequate samenwerking en draagt bij aan een goede overdracht. 
 
Tijdens deze bijzondere periode stellen wij jouw wensen en verwachtingen centraal, waardoor wij je, indien medisch verantwoord, naar alle tevredenheid kunnen begeleiden. Kortom bij verloskundigenpraktijk de Vaart staat jouw zwangerschap centraal!
 
 
 
knov logo en tekstje